Site Overlay

Jídlo jako jedna z cest ke zdraví

 

Mám velkou radost z toho, jakým způsobem se za posledních 10-15 let změnil přístup ke stravování. Mám za to, že se celý trend ubírá dobrým směrem. Jíst více vyváženě. Mít současně se zájmem o své vlastní zdraví také zájem o přírodu a svět, ze kterého vše čerpáme.

Před 17 lety jsem si začal jídlo připravovat na intru v Ostravě, kde jsem studoval sportovní gympl. Bylo to dost náročné, ale kuchyň tam byla. Ve zdravé výživě jsem si koupil spoustu obilovin a luštěnin a bez jakéhokoli gajda, který by mi naznačil, jak jídlo uvařit, jsem se do toho naplno obul. Většinou se mi to podařilo sníst, protože jsem přišel vyprášený z tréninku. Pak jsem to ještě velmi zdárně kombinoval se školní a internátní stravou, která nebyla mimochodem vůbec špatná! 🙂

Jídlo jsem si připravoval i na výšce a dokonce tyhle moje přípravy byly jedním z důvodů proč se se mnou rozešla moje holka. Vždy jsem měl cíl, aby to prostě bylo dobré. Občas se to podařilo.. občas ani ne… Velká škola pro mě byla v Austrálii a ještě větší posléze v rámci projektu Čistý sport. S Ivanem Rybaříkem jsme připravovali kempy pro sportovce i nesportovce a jídlo bylo hlavním pilířem celého projektu. Všude tam, kam jsem přijel jsem se snažil ochutnávat a poznávat nové způsoby přípravy jídel a nové chutě.

Kuchyně je velmi osobitým místem. Máme tu moc v ní připravovat pokrmy, které mohou nás i naše blízké povzbudit a posílit. Ale zároveň můžeme připravovat jídla tak, aby nás postupně odsoudila k obezitě, různým zdravotním problémům i nemocem.

Foodcoachingem se Vám snažím ukázat, jak lze jídla připravovat tak, aby pro nás byla posilou!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rolovat nahoru